Archief

White Wall Project niet in Maassluis maar in Schiedam

Het White Wall Project van de Spaanse kunstenaar Paco Dalmau zal niet in Maassluis worden uitgevoerd. De organisatie achter het project heeft "vanwege het kostenplaatje de benodigde vergunning niet rond kunnen krijgen en heeft daarom besloten uit te wijken naar het Beatrixpark in Schiedam.

Met zijn White Wall Project heeft Dalmau eind vorig jaar de Waterweg Cultuurprijs 2017 gewonnen. Deze vooraf al bekroonde vijfde editie omvat een 600 meter lange installatie, gemaakt van hout en canvasdoeken. De bedoeling is dat de canvasdoeken worden gevuld door de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat mag door middel van onder meer tekeningen, schilderingen, teksten, gedichten en collages.Het was de bedoeling om de 'kunstwand' in de maand juni op een locatie langs de Waterweg te hebben staan. Volgens een woordvoerster van het White Wall Project zouden de verlangde veiligheidsvoorzieningen rondom de installatie dermate veel geld gaan kosten, dat de vergunning in Maasluis onhaalbaar is geworden. Dat leidde tot de verhuizing van het project naar Schiedam.

Ontmoeten en verbinden

Het doel van het project is om de inwoners elkaar te laten ontmoeten en met elkaar te verbinden. Daarnaast streeft Dalmau ernaar om de gevoelens, gedachten en diverse culturele achtergronden van de inwoners weer te geven: Wie wonen er in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam? En op welke manier voelen zij zich verbonden met elkaar en de plek waar ze wonen?

De opening van het White Wall Project zal iets eerder plaatsvinden dan oorspronkelijk de bedoeling was, namelijk op zondag 27 mei. De installatie in het Schiedamse Beatrixpark is te bezoeken tot en met zondag 24 juni.

Categorieen:
Maassluis Cultuur