Archief
LottoNL-Jumbo

LottoNL-Jumbo

Geen huldiging voor 'gouden schaatscoach' Jac Orie

Er komt in Westland geen huldiging voor Jac Orie. De schaatsers van de coach uit Poeldijk veroverden tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang liefst vier medailles en daarmee was Orie de meest succesvolle Nederlandse schaatscoach. Door vele andere verplichtingen heeft hij echter geen tijd om ook nog te worden gehuldigd, zo heeft Orie de gemeente laten weten.

Kjeld Nuis (1.500 en 1.000 meter), Carlijn Achtereetke (3 kilometer) en Sven Kramer (5 kilometer) wonnen allen goud en rijden voor Ories ploeg LottoNL-Jumbo. Daarnaast veroverde Patrick Roest zilver op de 1.500 meter. Orie is al sinds de Spelen van 2002 actief en veroverde sindsdien tot dit jaar elke vier jaar tenminste één keer goud met zijn pupillen.

Overigens krijgt shorttrackster Lara van Ruijven uit Naaldwijk wél een huldiging, omdat zij brons veroverde met de aflossingsploeg. Waar en wanneer die gaat plaatsvinden is nog niet bekend. De website Kortingscode.nl heeft uitgezocht, dat Van Ruijven met haar medaille een bedrag van 4.250 euro heeft verdiend.