Handbal: Quintus verliest topper tegen Volendam

De topper tussen de reserves van Quintus en Volendam leverde een overwinning op voor Volendam. Westlandia behaalde een belangrijke overwinning. DIOS en de reserves van Quintus dames leden een nederlaag.

Voor de tweede keer dit seizoen bleek WHC te sterk in een streekderby tegen DIOS. In de Ballonhal was het een spannende wedstrijd onder leiding van de arbiters Ooijkaas en De Lange. De wedstrijd was daarnaast fysiek. WHC had moeite om DIOS af te stoppen en had daar veel 2 minuten tijdstraffen voor nodig. In taal kregen de bezoekers uit Loosduinen acht tijdstraffen tegenover vier voor de thuisploeg. WHC, dat al geplaatst is voor de nacompetitie, won de wedstrijd door een treffer tien seconde voor tijd. Het werd 20-21 voor de bezoekers. De ruststand was 9-9.

De strijd om de bovenste plaatsen was niet echt spannend. In de Eekhouthal stonden de nummers één en twee van de ranglijst tegenover elkaar. En dat ook nog onder leiding van het ervaren koppel Carla van Dijk en Yvonne Wijtenburg. De reserves van zowel Wematrans/Quintus als Kras/Volendam willen beiden de bovenste plaats in de eerste divisie om zodoende te promoveren naar de eredivisie. De ander zal dit moeten gaan bereiken via de nacompetitie.

De bezoekers uit Noord-Holland namen twee belangrijke punten mee na de 29-32 overwinning en komen naast Quintus op de eerste plaats van de ranglijst. In de strijd om de derde periode gaan beide teams eveneens aan de leiding.

Volendam won de wedstrijd terecht en was gewoonweg iets scherper dan de thuisploeg. Quintus had nog een voorsprong na 10 minuten spelen (6-5), maar daarna was het Volendam dat de wedstrijd controleerde. De bezoekers gingen met een 17-15 voorsprong de rust in. Na de pauze liep Volendam weg naar een marge van vier treffers. Quintus kwam terug tot op één treffer (23-24), maar verder dan dit kwam de thuisploeg niet. In de laatste fase wist doelman Lars Hemmes een aantal kansen van Volendam te verijdelen anders was de uitslag nog hoger geweest.

Volgende week wordt de derde periode beslist en dat zal waarschijnlijk gebeuren op basis van het doelsaldo.

Hoofdklasse C

De verre uitwedstrijd tegen sv Orion/GSC in Heinkenszand leverde een mooie overwinning op voor WPK/Westlandia. De Naaldwijkse ploeg blijft hierdoor meedoen om de bovenste plaatsen van de ranglijst. In sporthal De Stenge had Westlandia al na de eerste helft een voorsprong op gebouwd (13-18) en gaf deze voorsprong in het tweede bedrijf niet meer uithanden. Orion probeerde het wel in de laatste 30 minuten, maar de bezoekers hielden stand door een hechte verdediging. Koploper Deltasport/EMM verloor de topper tegen Leidsche Rijn en is koploper af. Leidsche Rijn is nu de nieuwe koploper met één punt voorsprong op Westlandia, Deltasport/EMM en Helius. Volgende week komt titelkandidaat Delta Sport/EMM op visite in De Pijl.

In de strijd om de titel leden de reserves van Virto/Quintus een gevoelige nederlaag en dat gebeurde zelfs in de eigen Eekhouthal. Klink Nijland/Kwiek vertrok met een 26-25 overwinning terug naar Overijssel. Na de eerste 30 minuten had de thuisploeg wel een voorsprong van twee treffers: 15-13. Door de 26-25 nederlaag zakt Quintus naar plaats drie op de ranglijst. De voorgaande negen speelronden was de ploeg te vinden op de plaatsen één en twee gebivakkeerd heeft.