Archief

'Besluiten provincie moeten terug in huis-aan-huisbladen'

De publicatie van besluiten van de provincie Zuid-Holland moeten terug in de huis-aan-huisbladen. Dat vindt althans de provinciale fractie van GroenLinks. Sinds 1 januari zijn berichten van verleende vergunningen en ontvangen meldingen van de provincie en omgevingsdiensten alleen nog te vinden op de website Overheid.nl.

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Huri Sahin missen inwoners van Zuid-Holland op deze manier veel informatie. "Als het provinciebestuur belangrijke besluiten neemt, zoals het verlenen van milieuvergunningen, moeten inwoners daarover actief geïnformeerd worden. Ook mensen die digitaal niet vaardig zijn - en dat zijn veel mensen - moeten deze informatie kunnen ontvangen. De veelgelezen papieren huis-aan-huis bladen zijn door hun grote bereik hiervoor nog steeds een heel geschikt middel."

Sahin denkt tevens dat, door het niet meer publiceren van deze besluiten, huis-aan-huisbladen een belangrijke inkomstenbron verliezen. Samen met de fracties van de Partij voor de Dieren en 50PLUS heeft GroenLinks schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten gesteld.

Categorieen:
Algemeen