Zaalhandbal dames: reserves Quintus nieuwe koploper

De reserves van Quintus pakten de koppositie. Westlandia boekte een belangrijke overwinning in de onderste regionen. VELO heroverde de derde plaats Quintus won weer in de eredivisie. Alleen Verburch liet de punten liggen ondanks een knappe inhaalrace.

Eredivisie

Virto/Quintus ontving in de Eekhouthal één van de verrassingen van de eerste speelronden, namelijk Cabooter Group/Handbal Venlo. Inmiddels is duidelijk voor de Limburgers dat de bovenste ploegen nog een maatje te groot zijn, want deze vier ploegen wonnen allemaal van Handbal Venlo en dus vanavond ook Quintus.

Handbal Venlo opende nog wel sterk aan de wedstrijd en nam brutaal een 6-3 voorsprong. Quintus liet zich niet van de wijs brengen en kwam na 21 minuten voor de eerste keer op voorsprong (9-8). De Heulse ploeg ging door en breidde de marge uit. De voorsprong na de eerste helft was 14-11. Na de pauze was de wedstrijd na ruim een kwartier spelen in de zak voor de thuisploeg. Het verschil was zeven treffers (21-14) en deze marge werd in het verdere verloop van de tweede helft groter. Quintus won met 32-18. Daisy Hage was met negen treffers de meest scorende speelster. Lisa Warmerdam en Cynthia Grift waren beiden goed voor vijf treffers.

Quintus blijft samen met Dalfsen op een gedeelde tweede plaats achter koploper VOC.

De Europacup wedstrijden tegen ZRK Naisa Nis worden beiden in Kwintsheul gespeeld en worden gespeeld in het weekend van 10 en 11 februari.

De reserves van Virto/Quintus zijn de nieuwe koploper. De Heulse ploeg profiteerde van de tweede nederlaag van DSVD en heeft nu één punt voorsprong op de ploeg uit Deurningen. Volgende week zondagmiddag komt DSVD op bezoek in Kwintsheul. De Heulse ploeg speelde tegen PSV Handbal en het was een vreemde wedstrijd. In sporthal De Vijfkamp leek PSV de wedstrijd in de eerste helft al beslist te hebben, want de thuisploeg leidde halverwege de wedstrijd met 16-11. Na de pauze draaide de wedstrijd en zette Quintus de wedstrijd naar haar hand. Na een inhaalrace hield Quintus het hoofd in de slotfase koel en wist het de wedstrijd te winnen met 30-28. Aanstaande dinsdagavond ontvangt Quintus streekgenoot VELO in de regiofinale van het bekertoernooi.

Tweede divisie B

WPK/Westlandia begon goed in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. De Naaldwijkse ploeg won in sporthal De Pijl van Sima Sport/Ventura. Een knappe prestatie, want de Schiedamse ploeg was de nummer drie van de ranglijst. Westlandia opende twijfelend in de dekking , maar gedurende de eerste helft liep de dekking beter en was iedereen in staat om tot score te komen. In de slotfase van de eerste helft kwam Westlandia op voorsprong en ging het de rust in met een 14-12 stand. Na de pauze wist Westlandia een gat te slaan ten opzichte van Ventura en dat was genoeg om de wedstrijd te winnen. De marge werd vijf treffers en Westlandia kon in de slotfase de wedstrijd uitspelen en wist het de derde overwinning van het seizoen te pakken met 25-23. Trainer/coach Marc Klein verlaat aan het eind van het seizoen Westlandia. Klein is bezig aan zijn derde seizoen.

Waar Westlandia twee dure punten pakte in de strijd om handhaving wist Verburch geen punt over te houden aan de uitbeurt tegen Dongen. De Poeldijkse ploeg blijft hekkensluiter en heeft nu twee punten achterstand op Westlandia. Verburch verloor de wedstrijd in de eerste helft. De Poeldijkse speelsters waren zoekende en Dongen profiteerde en de thuisploeg ging met een 18-12 voorsprong de rust in. In sporthal De Salamander begon Verbruch na de pauze aan een inhaalrace, maar de wedstrijd duurde te lang. Dongen haalde opgelucht adem en won nog nipt met 29-27.

Door de nederlaag van Ventura heroverde Veneco/VELO de derde plaats. De Wateringse ploeg ging op bezoek bij United Breda en zette vanaf minuut één de toon in deze wedstrijd. VELO bepaalde het tempo en dat lag hoog. United Breda kon niet volgen en VELO had halverwege de wedstrijd een voorsprong van zeven treffers: 18-11. Na de pauze kwam United Breda er niet meer aan te pas en kon VELO makkelijk uitlopen naar een 39-29 overwinning. Het was alweer de derde overwinning met een marge van tien treffers.