Archief
Rijkswaterstaat 1

Rijkswaterstaat 1

GasUnie verwijdert oude transportleidingen voor tunnel

De GasUnie is maandag gestart met het verwijderen van oude gastransportleidingen in de omgeving van de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen. De werkzaamheden hebben te maken met de aanleg van de Blankenburgverbinding en duren tot juni 2018.

De leidingen liggen op ongeveer twee meter diepte en liggen daardoor in de weg voor de nieuwe Maasdeltatunnel. Tussen november en april 2018 wordt zo'n twee kilometer aan leiding verwijderd tussen de Boonervliet in Midden-Delfland en tankstation De Aalkeet. Van februari tot juni 2018 wordt 1,5 kilometer leiding tussen De Aalkeet en de Marathonweg in Vlaardingen weggehaald.

De werkzaamheden vinden plaats achter een zogenoemde geleiderail of een barrier en worden uitgevoerd tussen 6.30 en 18.00 uur. Er is beperkte hinder voor fietsers, wandelaars en lokaal bestemmingsverkeer.

Afgelopen zomer zijn nieuwe leidingen gelegd op zo'n veertig meter diepte. Daarvoor werden destijds mysterieuze 'vlaggetjes' opgehangen. Dat werd gedaan als afschrikking voor vogels, zodat die op die plek niet zouden broeden.

Eerder maakten wij onderstaand item over de mysterieuze vlaggetjes.