Zaalhandbal: Quintus en Westlandia verliezen

Voor de regiogenoten Quintus en Westlandia eindigden de wedstrijden in een teleurstelling. Beide ploegen moesten de winst laten aan de tegenstander.

Bene-League

Wematrans/Quintus heeft tegen Fiqas/Aalsmeer een nederlaag geleden. De Heulse ploeg verloor met 35-25.

In de openingsfase kon de Heulse ploeg de thuisploeg in sporthal De Bloemhof goed bijbenen. De stand na ruim 15 minuten was 6-6. Tot 8-8 bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Daarna wist Aalsmeer een gat te slaan en ging met een voordelige marge van vijf treffers rusten: 15-10.

Na de pauze kwam Quintus terug tot drie treffers (15-12 en 16-13), daarna liep Aalsmeer langzaam uit naar een ruime overwinning van tien treffers: 35-25. Niels van Lier kreeg bijeen 16-12 zijn derde tijdstraf en werd van de wedstrijd uitgesloten.

Volgende week is Quintus vrij en gaat over twee weken op het bezoek bij het verrassend presterende BEVO.

Hoofdklasse C

Voor de derde keer op rij kreeg WPK/Westlandia een domper te verwerken. Vorige week verloor de ploeg in de competitie gevolgd door een nederlaag in het bekertoernooi. Nu bleek Helius in sporthal De Fazent te sterk. De ruststand in Hellevoetsluis was 12-12.

Westlandia speelde een goede eerste helft, maar kon geen afstand nemen van de opponent. Het goede spel zette zich voort in het tweede bedrijf. Na een 18-16 voorsprong wist Helius de aansluitingstreffer te scoren. Dit was eigenlijk het breekpunt in de wedstrijd. Helius profiteerde van het verzwakken van Westlandia, dat vergat om scherp te blijven om voor een goed resultaat te gaan. De thuisploeg won met 23-20 en haalde zo de eerste overwinning van het seizoen binnen.