Archief

Voormalig Zeemanshuis aan de Wip wordt opgeknapt

Het voormalige Zeemanshuis op de Wip in Maassluis krijgt een nieuwe bestemming. Eerder waren er plannen om er een Grieks restaurant in te maken, maar die plannen zijn mislukt. Ondernemer Gerrit Malipaard gaat het pand nu laten opknappen zodat er arbeidsmigranten in kunnen wonen.

Wie langs het voormalige zeemanshuis loopt, waar eerder al arbeidsmigranten in hebben gewoond, ziet een sterk verloederd gebouw. Het is Malipaard een doorn in het oog. Als het aan hem ligt moet de buitenkant weer helemaal worden zoals het vroeger was. In het gebouw is in de toekomst plaats voor 24 arbeidsmigranten.

Hotel

Daarnaast is Malipaard druk bezig met de realisatie van een hotel in de buitenhaven van Maassluis. Het gaat om het voormalig hoofdkantoor van het Loodswezen Nederland, beter bekend als het Sanofipand aan de Govert van Wijnkade. In maart is de bestemming gewijzigd van kantoor naar hotel en restaurant.

De bouwaanvraag ligt nu bij de gemeente Maassluis en als er groen licht komt, gaan de aannemers beginnen. Als alles meezit kan het hotel/restaurant in de zomer van volgend jaar de deuren openen.

Categorieen:
MaassluisEconomie