Archief
Shawn Harris 1

Shawn Harris 1

Koninklijke onderscheiding voor Shawn Harris (Nature's Pride)

Shawn Harris, oprichtster van het groente- en fruitconcern Nature's Pride is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen die bij deze koninklijke onderscheiding horen, werden haar vrijdag uitgereikt door burgemeester Van der Tak van Westland. Dit gebeurde tijdens het afscheid van Harris van haar medewerkers in Maasdijk.

Harris richtte Nature's Pride op in 2001 en focuste zich op duurzame handel in exotisch fruit. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een grote speler in de mondiale groente- en fruithandel . Harris toonde zich actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en schuwde het ook niet om voor het goede doel - samen met tientallen medewerkers - door de blubber van de Wollebrand te rennen.Fred van Heyningen

Aan de top van het bedrijf is zij per heden opgevolgd door Fred van Heyningen , met naast hem commercieel directeur Adriëlle Dankier. Harris blijft bij de onderneming betrokken als lid van de management board.

Van Heyningen, voormalig algemeen directeur bij Rabobank Westland, trad op 1 september vorig jaar als managing director in dienst bij Nature's Pride. In deze rol werd hij verantwoordelijk voor alle processen en alle personeelsleden.

Nature's Pride maakt doorlopend een sterke groei door. Afgelopen jaar is een omzet van 362 miljoen euro geboekt en het bedrijf heeft 400 medewerkers in dienst."Adviseren en begeleiden"


In een toelichting op haar besluit zei Harris eerder: "Deze stap geeft mij een betere balans in mijn leven. Het geeft mij de mogelijkheid om op basis van mijn eigen ervaring als ondernemer een aantal start-upbedrijven waarbij ik betrokken ben, te adviseren en begeleiden. Ik blijf betrokken bij de verdere ontwikkeling van Nature's Pride, maar met meer afstand."