Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Vleermuizen kunnen sloop gemeentekantoor Monster verhinderen

Het leeggekomen gemeentekantoor in Monster kan waarschijnlijk voorlopig niet worden afgebroken, omdat vleermuizen er een onderkomen in hebben gevonden. De regelgeving vereist in zo'n geval, dat de gemeente dan een ontheffingsverzoek moet indienen bij de provincie, met een op voorhand onzekere uitkomst.

De sloop van dit gemeentekantoor, mogelijk geworden door de in het afgelopen weekeinde uitgevoerde bundeling van het Westlandse ambtenarenapparaat in Naaldwijk, zou vooruitlopen op de ontwikkeling van een gebiedsvisie voor dit gedeelte van Monster. Dat de gemeente haast wil maken met de sloop, heeft onder meer te maken met de vrees voor vandalisme en overlast, met name rond de jaarwisseling.

Maar dat is niet de enige reden. "Indien het leegstaande gebouw blijft staan, ontstaat er een risico dat er beschermde diersoorten zich gaan huisvesten", zo had het college van B en W als mede-argument in het raadsvoorstel gezet. Dit angstbeeld is dus nu al bewaarheid.

Verder kwam fractievoorzitter Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland woensdagavond met een tot dusver niet voorzien aspect op de proppen. "Er zijn drie Westlandse partijen die wel wat willen doen met dit pand", bracht Keizer bij wethouder Ouwendijk onder de aandacht.

Wat die partijen van de aanwezigheid van vleermuizen vinden, was woensdagavond nog niet bekend.