Archief
Archieffoto

Archieffoto

Van der Tak over feestweken: 'Het wordt te massaal'

Burgemeester Sjaak van der Tak vraagt zich af of de feestweken in Westland niet te massaal worden. Steeds meer mensen zouden de massaliteit en geluidsoverlast volgens hem zat zijn. Verder komt er best een substantieel aantal mensen van buiten Westland op de feestweken af, wat de 'dorpse sfeer' niet ten goede komt.

Ook de horeca zou het volgens Van der Tak steeds moeilijker hebben om nog genoeg extra beveiligers te vinden. De burgervader wil dan ook naar een oplossing kijken. Hij denkt daarbij aan kaartverkoop, zodat er beter duidelijk wordt wie de feestweken bezoeken. Ook kan er dan voorrang worden gegeven aan de eigen inwoners.

Van der Tak liet weten dat de geluidsbelasting tijdens de BradeLier elke dag te hoog was: "We hebben daar een dwangsom moeten heffen. Het wordt daar te veel. Omwonenden zoeken de rechter." Ook is de eerste burger geschrokken van de mishandeling in 's-Gravenzande: "Besef goed, dat dit ernstig af had kunnen lopen. Dan was het hele feest die week klaar geweest""

Toch had Van der Tak ook nog een positieve boodschap: "Ik wil alle horecamedewerkers en organisatoren een compliment geven, want het (de feestweken red.) was echt een feest."