Archief
WOS Media

WOS Media

In Westland beetje achterstand huisvesting statushouders weggewerkt

De gemeente Westland heeft in de eerste helft van dit jaar een beetje van de achterstand in de huisvesting van statushouders weggewerkt. In genoemde periode zijn 93 vluchtelingen met een verblijfsvergunning gehuisvest. De taakstelling voor de eerste halfjaar was 161 personen (80 wettelijke halfjaarlijkse taakstelling en 81 achterstand van 2016).

Deze getallen werden dinsdagavond tijdens een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad genoemd door wethouder Rijneveen. Hij was daarnaar gevraagd door de fractie van LPF-Westland. De taakstelling voor de tweede helft van dit jaar bedraagt in totaal 129 personen (61 wettelijke halfjaarlijkse taakstelling en 68 achterstand).

De LPF zegt wederom benaderd te zijn door bewoners met vragen over de toewijzing van woningen aan statushouders en hoe dit wordt toegepast. Wethouder Rijneveen legde nog eens uit, dat de gemeentes bij de huisvesting van statushouders geen keus hebben. Elke gemeente moet strikt het opgelegde aantal uitvoeren. Als een gemeente uiteindelijk niet aan de taakstelling voldoet, worden de statushouders elders ondergebracht en krijgt de nalatige gemeente de rekening voor die huisvesting gepresenteerd.

Categorieen:
Westland Politiek