Archief

In het OchtendMagazine: zonnepaneel alweer gestolen en mishandeling in Naaldwijk

In het OchtendMagazine op WOS Radio spraken we vanmorgen met politiewoordvoerder Cor Spruijt over een mishandeling in Naaldwijk. Ook spraken we de reddingsbrigade waar alweer een zonnepaneel is gestolen én we namen een kijkje in het nieuwe gemeentehuis.

Nieuwe gemeentehuis in gebruik genomen

Westlanders die een paspoort willen aanvragen of een rijbewijs komen ophalen, kunnen niet meer terecht in het oude gemeentehuis aan de Stokdijkkade. Vanaf maandag is het nieuwe gebouw aan de Verdilaan in Naaldwijk geopend. In het gebouw aan de Verdilaan, waar vroeger het bankgebouw van de Rabobank stond, zit nu de publieksbalie. Ook vergadert hier de Westlandse gemeenteraad. Een kilometer verderop, op de plek van het vroegere Westland College, staat het kantoor voor de ambtenaren.

17-jarige Naaldwijker in ziekenhuis na vechtpartij

Een 17-jarige Naaldwijker is maandagmiddag rond 16.30 uur gewond geraakt tijdens een ruzie bij de skatebaan in het Naaldwijkse Dreespark. Dat meldt de politie. Het slachtoffer kreeg ruzie met een 15-jarige jongen uit 's-Gravenzande waarna een vechtpartij ontstond. De Naaldwijker kreeg enkele rake klappen en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Agenten hielden de verdachte enige tijd later in zijn woning aan. De recherche onderzoekt de zaak.



Minder bezoekers Hoek van Holland door 'slechte' zomer en metrolijn

Een natte zomer en de verbouwing van het treinspoor naar een metrolijn. De strandtenthouders in Hoek van Holland merken het aan hun omzet. Maar er zijn wel meer buitenlandse toeristen in de badplaats te vinden. "Het aantal zomerse dagen in de zes weken zomervakantie is op één hand te tellen", zegt Kees de Mooij van Strandclub Zwoel. "We merken dat de omzet minder is in de zomervakantie, maar we hadden wel een mooi voorseizoen", zegt De Mooij optimistisch. De zomer viel zwaar tegen, maar dat is iets wat je als strandtenthouder van tevoren weet en waar je rekening mee houdt, "Eén slechte dag maakt nog geen slecht jaar."



Meer betalen dan vraagprijs komt vaker voor

Zo extreem als het in grote steden als Amsterdam en Rotterdam is, is het in onze regio niet, maar ook hier wordt herhaaldelijk de vraagprijs of meer betaald voor een woning. Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal van 2017 van onderzoeksbureau Calcasa. Binnen de grenzen van de gemeente Westland gaat het om 16 procent van de gevallen, in Maassluis gebeurt het bij ongeveer 17 procent en Midden-Delfland is koploper met 18,5 procent. Tijdens de vorige piek op de huizenmarkt, in 2007, werden alleen in Westland huizen voor de vraagprijs of meer verkocht.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Twee toneelverigingen moeten wijken voor de uitbreiding van tennisclub LTC Naalwijk. Wat vind je daarvan?