YouTube 1 4

YouTube 1 4

Westlandia opent seizoen met overwinning

In de derde divisie B heeft Westlandia de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op sportpark De Hoge Bomen viel de beslissing pas twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Hercules werd met 4-3 verslagen.

Het werd een zwaarbevochten overwinning voor Westlandia. De thuisploeg nam na 27 minuten de leiding dankzij een benutte strafschop van Patrick Batist. Hercules moest verder met tien spelers na een rode kaart voor de veroorzaker van de penalty. Nog geen drie klokrondjes later was de marge verdubbeld. Adnan Bajic was nu trefzeker.

Twee minuten na de pauze bracht Remon van Bochoven de marge op drie treffers. Westlandia verzuimde in de volgende minuten om de voorsprong uit te bouwen. Hercules bracht na 56 minuten spelen de spanning terug na een goede counter. Fouad Belarbi was de doelpuntenmaker. Vijf minuten later was dezelfde speler weer trefzeker: 3-2. Twaalf minuten voor tijd was de sensatie compleet. Oskar Logtestijn bracht de tussenstand op 3-3. Uiteindelijk werd Anwar Beeldstro de matchwinner.

De eerste speelronde leverde zes overwinningen op en drie puntendelingen.

Volgende week gaat Westlandia op bezoek bij UNA.