Archief
Facebook Moskee Ibrahim

Facebook Moskee Ibrahim

Moskee Ibrahim is gestart met uitbreiding

Deze week is gestart met de uitbreiding van de Ibrahim Moskee aan de Burgemeester Zaneveldstraat in Maassluis. De islamitische gemeenschap is groeiende en wil graag meer ruimte hebben. Het gebouw krijgt onder meer een aanbouw aan de kant van de sportschool.

De gemeenschap heeft, samen met gulle gevers uit andere gebedshuizen in de regio, genoeg geld opgehaald voor de uitbreiding. In juni volgend jaar moet de uitbreiding klaar zijn en wil het moskeebestuur starten met de verbouwing van het oude gedeelte. Daar moet nog wel extra geld voor worden opgehaald.

Het oude gedeelte van de moskee krijgt later ook een meer maatschappelijke bestemming voor bijvoorbeeld huiswerkklassen en bijeenkomsten voor de wijk. "Het moet multifunctioneel worden," zo laat de voorzitter van de moskee, Ismail El Hadioui, weten.

De gedachte achter het ontwerp van de moskee is dat het vanaf de straatkant een groot huis lijkt, met het rode aflopende dak. De ontwerper heeft gekozen van een Andalusische (Spaanse) stijl. Via de Facebookpagina van de moskee worden de vorderingen wekelijks bijgehouden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen