Archief

In het OchtendMagazine: Gemeentehuis toegankelijk voor gehandicapten en vossen hebben het lastig

Is het nieuwe gemeentehuis van Westland wel toegankelijk voor gehandicapten? Die vraag werd vanmorgen in het OchtendMagazine op WOS Radio beantwoord. Ook blikten we vooruit op het nieuwe theaterseizoen. En wilde vossen blijken het steeds lastiger te hebben.

Gemeentehuis slaagt voor 'Annemiek Koremans test'

"Ik ging heel blij naar huis", zegt een opgeluchte Annemiek Koremans. De voorzitter van het Platform Gehandicapten Westland toetste dinsdag het nieuwe Westlandse gemeentehuis op toegankelijkheid. Het gemeentehuis is geslaagd. Koremans zit in een scootmobiel en heeft alle kamers en de raadzaal makkelijk kunnen bereiken. "Er zijn richtlijnen die opgevolgd kunnen worden en dat is gebeurt. Ze hebben goed naar ons geluisterd", zei ze op WOS Radio. Uiteraard zijn er altijd een paar kleine dingen waar extra aandacht voor mag komen. In het gebouw is namelijk heel veel glas gebruikt. "Slechtzienden knallen snel tegen een glazen pui aan. Misschien kunnen er stickers op of een kleurmarkering".



Het nieuwe theaterseizoen gaat van start

De schoolvakanties zijn weer voorbij en dus gaat ook het nieuwe theaterseizoen weer van start. Volgens Kate van Elswijk is theater De Naald er helemaal klaar voor. Daar waar nodig zijn er wat reparatiewerkzaamheden uitgevoerd én er is een mooi nieuw programma samengesteld. Onder andere het kleinkunstduo Spruijt en Opperman staat geprogrammeerd, zij spelen op 9 september hun voorstelling Zij en Ik.



Wilde vossen krijgen het in onze regio steeds moeilijker

Het aantal wilde vossen in de bewoonde wereld neemt toe. Dat merken ze ook bij de Wildopvang Delft, die meer vossen moet opvangen. Waren het er vorig jaar nog twee, nu staat de teller al op vier, terwijl het jaar nog lang niet om is. Ook vorige week vrijdag werd er een jonge vos binnengebracht, die door de dierenambulance was opgepikt op het Bagijneland in 's-Gravenzande.



Steeds meer bierbrouwerijen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland neemt snel toe. Er zijn er nu al meer dan 500. Dat zegt biersommelier Aad Westdijk uit Monster. Bier met minder dan de gebruikelijke vijf procent alcohol wordt steeds populairder. Aad legt uit dat je voor het brouwen eigenlijk maar over twee dingen hoeft te beschikken: je moet van schoonmaken houden en je moet geduld hebben.



Nasleep brand Botlek: roetdeeltjes en communicatie

Bij de brand maandagavond bij Esso in de Botlek, verliep de communicatie niet vlekkeloos. Mensen die de NL-alert ontvingen werden doorverwezen naar Rijnmondveilig.nl, maar die website lag er voor een groot deel van de avond uit, of liet oude informatie zien. Het CDA in Maassluis is, net als na de brand bij Shell, opnieuw bezorgd. De directeur van de raffinaderij zegt dat Esso de volledige verantwoordelijkheid voor de brand op zich neemt.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Steeds meer mensen fietsen op een e-bike. Maar veel anderen vinden het imago van de e-bike 'suf'. Wat vind jij?