Archief

In het OchtendMagazine: Eerste bewoners World Horti Center en enquête zwembad De Waterman

In het OchtendMagazine op WOS Radio namen we vanmorgen een kijkje bij het World Horti Center. Ook reisden we mee met de eerste testrit op de Hoekse Lijn. Ook bespraken we zwembad de Waterman, waar een enquête gehouden wordt.



Docenten nemen hun intrek in het World Horti Center


Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de realisatie van het World Horti Center. Er waren dagelijks zo'n 160 bouwvakkers bezig en zelfs in de bouwvak is er door een flinke groep doorgewerkt. Volgende week moet de school open, deze week hebben de leraren al hun intrek genomen in het gebouw. De komende maanden worden ook de andere delen van het World Horti Center gerealiseerd. De officiele opening staat voor begin volgend jaar gepland.



Enquête over zwembad de Waterman

De gemeente Westland overweegt zwembad de Waterman in Wateringen geheel te renoveren. Daardoor zou een definitieve sluiting van het zwembad van de baan zijn. Om de wensen van zwemmers in kaart te brengen, houdt de beheerder van het zwembad, Stichting Waterman Natuurlijk, een enquete. Verslaggeefster Diana de Bruijn nam een kijkje bij het zwembad.





Testritten Hoekse Lijn gestart

De metro tussen Hoek van Holland en Rotterdam maakte zaterdag de eerste eigen meters op de Hoekse Lijn. Een week eerder reed er al een metro over hetzelfde stuk spoor, maar toen werden de metrostellen nog voort getrokken door een diesellocomotief. Dit weekend werd onder meer gekeken naar de werking van de bovenleidingen. Wij reisden mee.



Problemen met crisiscommunicatie bij brand Botlek

Er zijn problemen met de digitale crisiscommunicatie in het Rijnmondgebied. Dat bleek maandagavond na de brand bij de Esso-raffinaderij in de Botlek. Een NL-alert werd ontvangen in onder meer Maassluis, delen van Midden-Delfland en delen van Westland. Maar er zijn ook genoeg inwoners in de regio die de melding niet hebben gekregen. Of je een melding krijgt, hangt af van welke telefoonmast jouw telefoon op dat moment gebruikt. Zo kon het ook zijn dat de ene inwoner van Maassluis wel een melding kreeg en de ander niet. Ook is het voorgekomen dat mensen die eerder wel een melding kregen, geen 'afmeldingsbericht' op hun telefoon zagen.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Na de brand bij Shell een paar weken geleden, was er gisteren brand bij ESSO in de Botlek. Is er genoeg controle op de veiligheid?