Archief
Omroep West

Omroep West

Hoofdredacteur vertrekt bij mediapartner Omroep West

De hoofdredacteur van mediaparter Omroep West, Renzo Veenstra, vertrekt per 1 september bij Omroep West. Na zes jaar heeft hij ervoor gekozen zich te gaan oriƫnteren op andere functies binnen de media- en onlinewereld. Omroep West betreurt het vertrek, maar respecteert Veenstra's keuze hierin, zo schrijft de omroep.

Veenstra kijkt terug op een periode waarin de omroep grote veranderingen heeft weten door te voeren, onder meer op het vlak van publieksparticipatie. Tegelijkertijd is er flink bezuinigd bij de omroep, zonder dat de bezoekerscijfers van de website daaronder hebben geleden.

Onder de leiding van Veenstra is ook de inhoudelijke samenwerking met de WOS tot stand gekomen. Dagelijks zit er een medewerker van Omroep West op de redactie van de WOS en delen de beide omroepen hun nieuwsverhalen en kennis met elkaar.

Veenstra gebruikt de komende tijd om zijn werk af te ronden. Wie hem opvolgt is nog niet bekend. De journalistieke eindverantwoordelijkheid wordt tijdelijk waargenomen door adjunct-hoofdredacteur Henk Ruijl.

Categorieen:
Algemeen