Archief
via Flickr Marko CC

via Flickr Marko CC

Vliegtuig maakt noodlanding na onwelwording Westlander

Een Westlands gezin beleefde vorige week vrijdag een bizarre situatie aan boord van een Transavia-vlucht. "Na ongeveer een uur vliegen, tikt mijn man mij aan en geeft aan niet lekker te worden", beschrijft Elza van Veldhoven op Facebook.

"Ik vraag mijn dochter om er een stewardess bij te halen. Dan gaat het heel hard. De stewardessen en piloten maken een beslissing. Een noodlanding, in Boedapest. Er staat al een ambulance klaar. Wij en onze twee dochters gaan van boord. De piloot geeft aan, dat hij even blijft wachten."

Al snel blijkt dat haar echtgenoot door moet naar een ziekenhuis. "Ik had contact met de piloot, en heb gevraagd om onze kinderen en koffers mee te nemen naar Holland."

In het ziekenhuis blijkt na diverse onderzoeken dat haar man René een TIA heeft gehad. Samen met zijn vrouw verblijft hij vier dagen in de Hongaarse hoofdstad en is inmiddels weer thuis. Momenteel staat hij onder behandeling van een neuroloog.

Nu het gezin weer thuis is, spreekt Elza haar lof uit voor de vliegtuig-crew. "Door het snelle handelen van de crew heb ik hem nog en onze dochters hun papa. De volledige crew is na de landing in Amsterdam bij onze kinderen gebleven en meegelopen naar een familielid om daar nog even mee te praten. Ongelooflijk!"

Het verhaal van de familie Van Veldhoven kan op veel likes rekenen op Facebook. Inmiddels staat de teller op ruim 36.000.

Categorieen:
WestlandAlgemeen