foto twitter

Dames Quintus winnen Ooievaarscup

De dames van Virto/Quintus hebben in de Hellashal beslag gelegd op de Ooievaarscup. De Heulse ploeg won al haar drie wedstrijden.

Quintus opende het tweedaags toernooi met een 43-15 overwinning op DHW Antwerpen. Vervolgens werd competitiegenoot Maedilon VZV met 33-13 verslagen. De finale tegen het IJslandse Haukar leverde een 31-23 op. VZ eindigde als derde en Antwerpen werd vierde en laatste.

Het eerste heren team van Wematrans/Quintus eindigde als tweede. In de finale was mede-deelnemer aan de Bene-League Sporting Nelo te sterk. De Belgische ploeg won met 33-30.

In de poulewedstrijden won de Heulse ploeg van Don Bosco Gent (33-20) en Hellas (33-23).

Het tweede herenteam van Quintus verloor in de poulefase van AHV Swift (19-37) en van latere winnaar Sporting Nelo (26-51). Uiteindelijk eindigde de Heulse reserves als zesde na een 25-26 nederlaag tegen Don Bosco Gent.

Streekgenoot Hellas eindigde als vierde. In de kleine finale bleek AHV Swift met 27-20 te sterk.