Archief
WOS Media

WOS Media

Zorgen om parkeersituatie bij waterskibaan

Twee partijen uit de Westlandse gemeenteraad maken zich zorgen over de ontwikkeling van het parkeren bij de waterskibaan in het recreatiegebied De Wollebrand in Honselersdijk. Zij willen daarover wethouder Meijer aan de tand voelen tijdens een commissievergadering op dinsdagavond 29 augustus.

Het onderwerp is deze week bij het college aangekaart door Ulbe Spaans van de fractie GroenLinks. Aanleiding is de bouw van een extra pand, dat gedeeltelijk staat op de huidige parkeerplaats van de waterskibaan. Dit leidt tot extra drukte op het fietspad langs het complex. Daar is de berm ingericht voor het parkeren van auto's.

"Die geparkeerde auto's moeten achteruit op het fietspad keren om weer op de openbare weg te komen. Deze gevaarlijke situatie vraagt om problemen; zo niet ongelukken, met de fietser als zwakste partij. Bovendien passeren al die auto's een blauw fietspadbord richting parkeerplaats en zijn ze dus formeel in overtreding. Het kan toch niet zo zijn, dat Westland een trend zet met het gedogen van auto's op fietspaden?", betoogt Spaans. "Kan de wethouder dusdanige aanpassingen laten verrichten, dat er aan deze gevaarlijke en ongewenste situatie een einde komt?", besluit hij.

Steunraadslid Eric Borggreve van de PvdA wil, aanhakend op de vraag van Spaans weten, wat de parkeernorm is die voor de uitbreiding van het complex van toepassing is en waar en wanneer deze extra parkeerplaatsen worden gerealiseerd.