Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Kermisattractie Chaos is alweer gesloten

Bezoekers hebben maar zeer kort een ritje kunnen maken in kermisattractie 'Chaos'. Deze stond ruim drie weken stil na een dodelijk ongeluk in Amerika met een zelfde soort attractie en opende maandag weer. Maar woensdag ging de attractie alweer dicht, meldt mediapartner Omroep West.

Er zijn administratieve problemen bij de fabriek waar de attractie is gemaakt. "Dit heeft niks met veiligheid te maken", zegt een woordvoerder van de Nederlandse Kermisbond (NKB). Eerder deze week was exploitant Toon van de Weerdt nog ontzettend blij. De Chaos kon na meerdere keuringen maandag weer open op de kermis in Naaldwijk.'Een verlaten toestand'

De vreugde blijkt nu van korte duur. "Een verlaten toestand", beschrijft bezoeker René Hogervorst het aanblik van de attractie. Hij bezocht samen met zijn kinderen woensdag de kermis, maar trof een dichte Chaos aan. Volgens de Nederlandse Kermisbond (NKB) ligt het probleem nu bij de fabriek. "Er loopt een papieren kwestie tussen de fabriek en de Nederlandse Voedsel -en Warenautoriteit (NVWA), die de attracties keurt."

Weinig vertrouwen in goede afloop

Het is nog onduidelijk tot wanneer de attractie nu gesloten blijft. Jack Horst van het Oranjecomité in Naaldwijk heeft er in ieder geval weinig vertrouwen in: "Het lijkt erop dat die niet meer opent op onze kermis." De Naaldwijkse kermis duurt nog tot en met zondag. Zowel fabriek KMG en exploitant van de attractie Toon van de Weerdt waren donderdag niet bereikbaar voor commentaar, aldus Omroep West.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen