Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Lagere straf voor hardnekkige dief

Een 33-jarige Delftenaar die herhaaldelijk op rooftocht was in het Westland is dinsdag door de Haagse rechtbank tot een lagere straf veroordeeld dan de officier van justitie had geëist. De reden is, dat enkele inbraken waarvan hij beschuldigd werd, volgens de rechtbank niet overtuigend zijn bewezen.

De rechtbank kwam uit op 12 maanden cel, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De officier van justitie had twee weken geleden 15 maanden cel geëist, waarvan 5 voorwaardelijk.

Niet bewezen werd geacht, dat de man zelf in april had ingebroken bij een bedrijf aan de Lange Broekweg in Naaldwijk. Hij had nadien wel de beschikking over een aldaar gestolen Mercedes-personenauto en moet daarvoor nu ruim 7.500 euro vergoeden aan de eigenaar.



Vervolgens was de man met gestolen kentekenplaten op pad en tankte hij 77 liter diesel zonder te betalen bij een benzinepomp aan de Middel Broekweg in Honselersdijk. Hij moet alsnog ruim 100 euro aan de pomphouder betalen. Van een op dezelfde dag gepleegde inbraak bij een kwekerij aan de Vlietweg in Naaldwijk werd hij vrijgesproken.

In september vorig jaar was de Delftenaar ook al op rooftocht in het Westland. Destijds stal hij uit een bedrijfspand aan de Zwartendijk in Monster een snorfiets. Daarvoor moet hij nog bijna 500 euro ophoesten.



Omdat de man nog in de proeftijd van een eerdere veroordeling verkeerde, moet hij nog extra 69 dagen in de cel verblijven. Aan zijn nieuwe proeftijd van twee jaar is ook als voorwaarde gekoppeld, dat de man zich laat begeleiden door de reclassering.