Archief

Waterschapsbestuurder Middendorp stapt op

Ondanks dat hij zichzelf eigenlijk niets verwijt, heeft de 58-jarige Hans Middendorp besloten om niet langer deel uit te maken van het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland. Dat meldt De Telegraaf. Eerder werd hij schuldig bevonden aan het mishandelen van een vrouw die haar hond uitliet in het Haagse Bos.

In een verklaring tegenover de krant zegt de bestuurder gezien de uitspraak van de rechter, de Algemene Waterschapspartij Delfland ruimte te willen bieden een opvolger te zoeken. Hij zou daarmee het waterschap willen beschermen tegen verdere negatieve publiciteit.

Middendorp werd in mei naar eigen zeggen in een bos in Den Haag gebeten door een hond. Hierdoor ontstond ruzie met de eigenares van de hond. Middendorp zou de vrouw hierbij geduwd hebben, waarop zij zou zijn gevallen.

De vrouw deed vervolgens aangifte en Middendorp kreeg een boete. Hij ging daar tegen in beroep en liet de zaak voor de rechter komen, die veroordeelde hem donderdag alsnog tot een boete van 250 euro. Middendorp heeft nog geen besluit genomen om wel of niet in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Na het incident legde de bestuurder al tijdelijk zijn functie neer. Nu blijkt dat hij definitief niet meer terug zal keren.

Hans Middendorp is op 28 november 2018 in hoger beroep vrijgesproken van de mishandeling.

Categorieen:
Politiek