Archief

Grote problemen bij zorgorganisatie Careyn

Het voortbestaan van zorgorganisatie Careyn, met onder meer vestigingen in Maassluis, Naaldwijk en Wateringen, is ernstig in gevaar. Careyn heeft nog amper een maand om de bank en de inspectie te overtuigen dat het levensvatbaar is, zo blijkt uit een artikel van het Algemeen Dagblad, waar mediapartner Omroep West over schrijft.

Sinds vestigingen van de organisatie vorig jaar op de lijst kwamen van de slechtste verpleeghuizen, is Careyn alleen maar dieper in de problemen geraakt. De organisatie staat miljoenen euro's in het rood. Werknemers lopen weg en de zorg voor ongeveer tweeduizend ouderen is ondermaats, blijkt uit gesprekken met medewerkers, familieleden van bewoners en interne memo's die de krant in handen heeft.

Volgens Careyn is er een zeer eenzijdig beeld van de organisatie neergezet. Bestuursvoorzitter Marco Meerdink: "Natuurlijk zit Careyn al enige tijd in een lastige positie. Maar we werken met man en macht aan verdere verbetering." Hij noemt het bemoedigend, dat de eerste tekenen van herstel zichtbaar zijn. "Natuurlijk hebben we nog een behoorlijke weg te gaan, maar dit geeft ons de steun en het vertrouwen om vol energie onverminderd door te gaan met het zekerstellen van onze toekomst."

GemeenteBelang Westland heeft zorgwethouder Marga de Goeij om een reactie gevraagd over de crisis bij Careyn. De partij vindt dat Westlandse zorgbehoevenden niet de dupe mogen worden van dit 'wanbeleid'. Ook het CDA heeft inmiddels vragen gesteld.