Archief

In het OchtendMagazine: De Lier van grote hoogte en Waterpop virtueel de geschiedenis in

In het OchtendMagazine op WOS Radio bekijken we alles van alle kanten. We keken virtueel naar de geschiedenis van Waterpop, we bekeken De Lier van grote hoogte en we blikten vooruit op de Koninginnedag van de al lang geleden overleden koningin Wilhelmina.

Virtueel Waterpop-museum op Waterpop

Vrijdag en zaterdag wordt in het Hofpark in Wateringen Waterpop gehouden. Het is de veertigste editie en daarom heeft de organisatie een museum ingericht. Het is echter geen normaal museum, het museum is virtueel. In het digitale museum zijn heel veel foto's en video's te zien van de afgelopen veertig jaar Waterpop. Het museum is te bekijken met een virtual realitybril en met een mobiele telefoon.



Zo'n 600 mensen zien de Dom in de Lier van boven

Woensdag stond er een bijzondere attractie op de kermis in De Lier. In een grote lift kon je zo'n vijftig meter de lucht in om vervolgens te genieten van een prachtig uitzicht. De Dom in De Lier is maar dertig meter hoog, dus je kon de kerk van bovenaf bekijken. Volgens Piet Voskamp van het Oranje Comité De Lier gingen zo'n 600 mensen de lucht in.



Al 33 deelnemers Gondelvaart De Lier

Vrijdagavond wordt in De Lier weer de Gondelvaart gehouden. Er zijn al 33 boten ingeschreven. Volgens organisator Marco Poot wordt het een prachtige, bonte stoet boten. Eén van de deelnemende boten heeft als thema Schuif-em-erin. Ook doet er een reggae-boot mee. Er zal ook een aantal boten deelnemen die vorige week met met Corso meededen. De gondelvaart wordt vrijdagavond gehouden op de Lee.



"Koninginnedag" op 31 augustus in Sion

Op de geboortedag van Koningin Wilhelmina, 31 augustus, wordt in het buurtschap Sion het Sionsfeest gehouden. Voor zover bekend is het de enige plek in Nederland waar de koninklijke verjaardag nog gevierd wordt. Sion ligt op de grens van Midden-Delfland en Rijswijk, daarom wordt het feest geopend door burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland en burgemeester Bezuijen van Rijswijk. We spraken erover met Gemma van Winden-Tetteroo.



Gezocht: kantineschoonmakers en koffiedrinkers

Vitis Welzijn heeft een grote database met vacatures voor vrijwilligers. Wouter van Vitis Welzijn bespreekt elke week drie vacatures. Deze week is hij onder andere op zoek naar mensen die een kantine willen schoonmaken en daarna aan de koffie gaan. Ook zoekt hij mensen die willen ondersteunen in een zwembad. Kijk voor alle vacatures op www.VitisWelzijn.nl.



Fietsendieven opgepakt

De politie heeft zeven mannen en twee vrouwen uit Polen en Den Haag aangehouden. De groep wordt verdacht van grootschalige fietsendiefstal in de regio. Ook in Naaldwijk zijn door de groep fietsen gestolen. Het onderzoek begon na informatie over een verdacht huis aan de Nunspeetlaan in Den Haag, waar vaak fietsen werden afgeleverd en vervolgens op transport gingen. Uit onderzoek kwam een netwerk van Polen aan het licht die in de regio Den Haag op grote schaal fietsen stalen.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

De NAM blijkt in Monster en Maasdijk meer gas uit de grond te halen dan met de overheid is afgesproken. Wat vind je hiervan?