Archief

'College slaat een flater met onze Oranje-vrouwen'

Drie partijen uit de Westlandse gemeenteraad stellen in een gezamenlijk persbericht, dat het college van B en W een flater heeft geslagen met betrekking tot "onze twee Westlandse Oranje-vrouwen". De fracties van Westland Verstandig (WV), LPF Westland (LPF) en GemeenteBelang Westland (GBW) vonden de afstandelijke reactie vanuit het college onbegrijpelijk.

Toen begin deze week via de media werd aangegeven dat de gemeente Westland voetbalster Mandy van den Berg en coach Sarina Wiegman niet zou gaan huldigen, hebben de drie lokale partijen de koppen bij elkaar gestoken om alsnog een huldiging in één van de Westlandse kernen voor elkaar te krijgen.

"Nadat de eerste berichten op social-media verschenen over het initiatief stroomden de reacties van inwoners en van bedrijven (die spontaan hun hulp aanboden) binnen. Ook de organisaties van de feestweek in De Lier en van Naaldwijk boden spontaan aan een deel van de programmering aan te passen om een huldiging van de twee toppers mogelijk te maken", aldus de drie fracties.

"Totaal in tegenspraak met de eerdere formele verklaring van de gemeente Westland, begon burgemeester Van der Tak te twitteren dat er een huldiging zou komen. Intussen waren twee bekende Westlanders actief in de sport bezig om de eerste contacten met de beide dames te leggen. De verwarring werd compleet toen duidelijk werd dat nu ook de gemeente aan de slag was gegaan om de twee Westlandse Oranje-Vrouwen alsnog te huldigen", menen de betrokken partijen.

WV, LPF en GBW stellen dat hun doel is bereikt, maar dat daarmee de kous nog niet af is. "Uiteraard zullen wij in de politieke arena terugkomen op de wijze waarop de gemeente Westland zo belabberd heeft gecommuniceerd en waarom vanuit het college met twee monden wordt gesproken", kondigen zij aan.