Archief

Strenge controle op drankmisbruik feestweek De Lier

De organisatie van de feestweek in De Lier stelt paal en perk aan overmatig drankgebruik door jongeren op het terrein. De Bradelier moet een feest blijven en niet overschaduwd raken door berichten over laveloze jongeren, meent de organisatie.

De politie, beveiligers en boa's van de gemeente Westland zullen deze week streng controleren op extreem alcoholgebruik. Dronken personen worden in opdracht van de organisatie van het evenemententerrein verwijderd.

Verder zijn verscherpte controles op het in bezit hebben van drank in meegebrachte flessen dan wel blik aangekondigd. In De Lier geldt een algeheel alcoholverbod, met uitzondering van de evenementenlocaties. Barmedewerkers houden extra toezicht.

Het Oranje Comité wordt met regelmaat geconfronteerd met zwaar misbruik van "voornamelijk buiten het evenemententerrein genuttigde dranken. Dit gebeurt in de vorm van thuis indrinken of meegebrachte drank", aldus de organisatie van de Lierse feestweek.

Het comité hoopt met deze verscherpte maatregelen het alcoholmisbruik op het evenemententerrein door vooral minderjarigen de kop in te drukken.

Categorieen:
De Lier Westland 112