Archief

In het OchtendMagazine: Westlandse huldiging voor Sarina Wiegman en Mandy van den Berg?

Moeten de Westlandse oranjeleeuwin Mandy van den Berg en bondscoach Sarina Wiegman in het Westland gehuldigd worden? Die vraag bespraken we vanmorgen in het OchtendMagazine met de voorzitter van Stichting Topsport Westland. Ook hadden we aandacht voor de reddingsbrigade en de KNRM.

Voorzitter Topsport Westland: Sarina en Mandy moeten gehuldigd worden

De voorzitter van de stichting Topsport Westland, Carlieke van Staalduinen, vindt dat oranjespeelster Mandy van den Berg en bondscoach Sarina Wiegman in het Westland gehuldigd moeten worden. Maar de gemeente Westland zegt dat er geen huldigiging komt. Als reden geeft een woordvoerder aan dat het een teamprestatie was en dat Mandy al geruime tijd niet meer staat ingeschreven in de gemeente. Verschillende Westlandse politici vinden echter ook dat de Monstere Wiegman en de Naaldwijkse Van den Berg een Westlandse huldiging verdienen. Dat Mandy van den Berg het Westland een warm hart toedraagt, blijkt wel uit het feit dat ze direct na het eindsignaal van de finale tegen Denemarken, met een Westlandse vlag om haar schouders over het veld liep.



Spectaculaire demonstratieavond KNRM in Hoek van Holland

Woensdagavond 9 augustus houden de regionale waterhulpverleners open huis aan de Berghaven in Hoek van Holland. Bovendien zullen alle diensten demonstraties laten zien in de Berghaven van 19.00 uur tot 21.00 uur. Het kusthulpverlening voertuig van KNRM ter Heijde, KNRM reddingboot 'Jeanine Parqui' en zelfs een helikopter zullen aanwezig zijn. We spraken erover met Ron Zegers van de KNRM.



Reddingsbrigade druk in Den Haag, maar niet in onze regio

De reddingsbrigade in Den Haag heeft maandag zes mensen moeten redden. Volgens woordvoerder Mark Beeloo van Reddingsbrigade Den Haag is het uitzonderlijk dat er zoveel mensen uit zee moeten worden gered. Reden voor ons om te checken hoe het in onze regio is. Volgens Tom Ouwerling van de reddingsbrigade in 's-Gravenzande is het hier een stuk rustiger. Hij legt uit hoe dat komt. Wel waarschuwt hij zwemmers: "bekijk altijd welke vlag er hangt en luister naar de reddingsbrigade."



"Een gat in de duinen is niet gevaarlijk"

Eeuwenlang strijden Nederlanders al tegen het water. Duinen en dijken moeten ons beschermen tegen het woeste water uit de Noordzee. Een opening of zelfs gat in een duin lijkt daarom rampzalig, maar dat ziet het Hoogheemraadschap van Delftland heel anders. Gaten zorgen namelijk voor nieuwe superduinen.



Hoekenees Roy Kortsmit zeker jaar langer bij Sparta

Hoekenees Roy Kortsmit heeft zijn contract met de Rotterdamse voetbalclub Sparta verlengd. Het contract liep oorspronkelijk tot medio 2018 en dat is nu aangepast naar medio 2019, zo heeft de eredivisieclub bekendgemaakt. De 24-jarige doelman speelde 106 competitiewedstrijden voor Sparta. Afgelopen seizoen stond hij in 33 van de 34 competitiewedstrijden onder de lat. Alleen de laatste wedstrijd moest hij missen vanwege een blessure.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Hoewel verschillende raadsleden en de stichting Topsport Westland willen dat de Westlandse Sarina Wiegman en Mandy van den Berg in het Westland gehuldigd worden na het winnen van het Europees kampioenschap, zegt de gemeente dat er geen huldiging komt.