Archief

In het OchtendMagazine: 'Politici kunnen niet bij microfoon in nieuwe gemeentehuis'

In het OchtendMagazine blikten we vanmorgen terug op het Varend Corso in onze regio, de Pride in Amsterdam en de Hoekse Zeemijl in Hoek van Holland. Gemeenteraadslid Maxim van Ooijen (D66) vertelde dat hij niet bij de knopjes in de raadzaal van het nieuwe gemeentehuis kan.

'Gemeenteraadsleden kunnen niet bij microfoons in nieuwe gemeentehuis'

De knopjes van de microfoons in de raadzaal van het nieuwe gemeentehuis in Naaldwijk zitten te ver weg, veel politici kunnen er niet bij. Dat vertelde D66 raadslid Maxim van Ooijen vanmorgen op WOS Radio. Maxim, die 1 meter 78 lang is, zegt twaalf centimeter te kort te komen: "Ik moet ongeveer m'n hele buik over tafel gooien, om bij het knopje te komen."



Organisator Jan Verheij enthousiast over het Varend Corso

Het Varend Corso heeft dit jaar ruim 500.000 bezoekers getrokken. Dat vertelde organisator Jan Verheij vanmorgen op WOS Radio. De boot van dorpskern Poeldijk heeft de publieksprijs van het Varend Corso gewonnen. De boot Oktoberfest kreeg dit weekend de meeste stemmen van het publiek. Het arrangement was van Tara van Dijk en Camille Kettenis. Op de boot was het dit weekend één groot feest met grote pullen bier, dames in Tiroler pakjes en heren in Lederhose.



Een samenvatting van het Corso:



Dennie Christiaan enthousiast over het Corso:





Maxim van Ooijen: "Media brengt Pride verkeerd in beeld"

Zaterdag werd in Amsterde de Pride gehouden. Ook het Westlandse gemeenteraadslid Maxim van Ooijen was in Amsterdam te vinden, hij voer mee met de boot van de gemeente Gouda. Hij vindt dat de media de (Gay) Pride verkeerd in beeld brengen. Op televisie en in de kranten zijn doorgaans alleen boten met daarop 'extravangte homo's' te zien. Daarvan varen er maar een paar mee, Van Ooijen vindt het jammer dat die andere boten niet in beeld komen.



171 zwemmers zwemmen Hoekse Zeemijl

Zondag werd voor de kust van Hoek van Holland de Hoekse Zeemijl gehouden. Fanatieke zwemmers zwommen 1852 meter. Chris van Sluijs won de wedstrijd, hij zwom de mijl in 28 minuten. Robbert Groeneveld was de snelste zwemmer uit Hoek van Holland.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.