Archief

Verheij: 'Kinderen varen vanmiddag gewoon weer mee'

De Delftse kinderen die op de nu afgebrande corsoboot 5C stonden, kunnen vanmiddag gewoon weer meevaren tijdens het Varend Corso. Volgens woordvoerder Jan Verheij wordt er momenteel met man en macht gewerkt aan een nieuwe boot, die zaterdagochtend om 11.30 uur van start kan gaan tijdens de Westlanddag.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de zogeheten kinderboot door brand verwoest. Het bootje was vrijdagavond afgemeerd aan de Wipperskade in Maasland, net voor Maassluis. "Buitengewoon triest voor de kinderen die zo lang met haken en breien aan het decor van de boot hebben gewerkt in Poptaland te Delft", aldus de Corso-organisatie.

Het Feesthuis in Wateringen heeft nieuwe decorstukken gesponsord voor de kinderboot. De organisatie van het Corso kon daarnaast snel een vervangend vaartuig regelen. "We zijn blij met de helpende handen die we aangeboden krijgen. Na zo'n trieste gebeurtenis is het goed om te zien dat er zoveel mensen klaar staan om de handen uit de mouwen te steken. Daar worden we als organisatie weer Happy van", aldus voorzitter Pleun van der Ende.

De uitgebrande boot die oorspronkelijk in de stoet meevoer, en waar de deelnemers zoveel uren in hebben gestoken, zal ook nog te zien zijn.