Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Varend Corso van start gegaan

Het jaarlijkse Westlandse botenfestijn Varend Corso is vrijdagmiddag van start gegaan vanaf het Trade Parc in Honselersdijk. In totaal 41 boten, versierd met bloemen, planten en groenten, varen door de regio tussen vrijdag en zondag. Het thema van deze twintigste editie is 'Be Happy'.

De vrijdag is de Rijnmonddag. Na de start in Honselersdijk, passeren de schuiten Schipluiden en keren bij Vlaardingen, waarna er wordt gevaren naar Maasland en Maassluis. Volgens planning komen de boten rond 19.00 uur in Maasland aan, waarna er een vlootschouw is op de grens met Maassluis. In Maassluis is die avond ook het aan het Corso gekoppelde Meezingspektakel.

Zaterdag is zoals vanouds de Westlanddag. De stoet begint om 11.30 uur bij het Trade Parc in Honselersdijk en vaart via Naaldwijk, 's-Gravenzande, Poeldijk en Kwintsheul en eindigt het Corso vervolgens op het beginpunt in Honselersdijk. De verwachte aankomsttijd is 19.00 uur.

Zondag is het de Delflanddag. De botenparade is dan vanaf 11.00 uur te zien in De Lier, Schipluiden, Den Hoorn, Delft, Rijswijk en Wateringen. Om 18.30 uur komen de boten weer aan op het Trade Parc in Honselersdijk.

Bijzondere gast dit jaar is schlagerzanger Dennie Christian. Hij schreef een speciaal nummer voor deze editie van het Varend Corso: 'Bloemen geven kleur aan je leven'. Christian geeft meerdere optredens en vaart alle dagen met het Corso mee.

Ook op radio en televisie

Het Varend Corso is zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur door middel van verslagen te volgen via WOS Radio. Ook maken we een speciale tv-uitzending. Deze wordt zondag 6 augustus rond 12.15 uur uitgezonden op WOS TV. Vrijdagavond volgt er ook nog een fotoreportage op WOS.nl/varendcorso