Archief

In het OchtendMagazine: Arne Weverling wil dat minister CO2-probleem uitzoekt en Varend Corso komt eraan

In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen met Tweede Kamerlid Arne Weverling. Hij wil dat minister Kamp het CO2-probleem onderzoekt. Ook blikten we vooruit op het Varend Corso.

Kamerlid Arne Weverling wil dat minister Kamp CO2-probleem uitzoekt

VVD-Kamerlid Arne Weverling vraagt minister Kamp het CO2-probleem in Westland te onderzoeken. Door de brand bij Shell in Pernis afgelopen weekend is de aanvoer van CO2 naar tuinders geblokkeerd. Tuinders hebben die CO2 nodig om hun gewassen beter te laten groeien. Nu moet een groot aantal tuinders zelf CO2 opwekken met een WKK (warmtekracht koppeling), maar dat kost meer geld en is minder milieuvriendelijk. Volgens Weverling een groot probleem.



Duiven van Harold de Duivenman in nek-aan-nekrace met concurrent

Vanmorgen vroeg zijn er duiven 'gelost' in Perpignan in Zuid-Frankrijk. Er zijn ook duiven van Harold de Duivenman bij. Harold hoopt dat zijn duiven vanavond alweer bij hem aankomen. Het wordt volgens hem een nek-aan-nekrace met één van Harolds grootste concurrenten. We blikten met hem ook vooruit op zijn aanstaande televisieoptreden.



Organisatie is klaar voor prachtig Corso

Vandaag, morgen en zondag vaart het Varend Corso weer door de regio. De harde wind zorgde gisteren voor wat problemen. Op een aantal boten konden de bloemen niet worden gestoken, maar alles is goedgekomen. Zanger Dennie Christiaan vaart vandaag de hele dag mee met het Corso. Volgens woordvoerder Jan Verheij gaat hij de hele dag voor entertainment zorgen.



Koor vaart zingend mee met eigen Corsoboot

Koor4Fun doet ook dit jaar weer met een eigen boot mee met het Varend Corso. De koorleden hebben speciaal voor het Corso een aantal bewerkingen gemaakt op liedjes rondom het Corso-thema Be Happy. Donderdagavond hebben de koorleden de boot naar Honselersdijk gevaren, maar dat viel niet mee. Door de harde wind ontstonden hoge golven, waardoor niet alles heel bleef.



Veel meldingen Amerikaanse Rivierkreeft

Het Hoogheemraadschap van Delfland krijgt honderden meldingen binnen van Amerikaanse rivierkreeften in de regio. Het waterschap roept deze week op locaties waar de kreeften voorkomen te melden. Ook op de Facebookpagina van WOS Nieuws staan tientallen meldingen. De Amerikaanse rivierkreeft plant zich razendsnel voort en kan oevers beschadigen door gangen te graven en door waterplanten af te knippen met zijn scharen. Verder is het beest een bedreiging voor ander leven in sloten en rivieren.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.