Archief
WOS Media

WOS Media

Nog geen beslissing over huisvesting arbeidsmigranten in leegstaand pand

Amarylliskwekerij Knoppert-Apollo moet voorlopig afwachten of er arbeidsmigranten mogen worden gehuisvest op de locatie aan de Madeweg 27A in Monster. De gemeente Westland heeft de beslistermijn op de aanvraag voor een omgevingsvergunning verlengd, zo is woensdag gepubliceerd.

De huisvesting van arbeidsmigranten krijgt de laatste maanden weer veel aandacht in de gemeenteraad van Westland. Er is een behoefte aan nog zeker 2.000 bedden, zo bleek uit een inventarisatie onder uitzendbureaus en er wordt gezamenlijk gezocht naar haalbare oplossingen binnen de gemeentegrenzen.Kweker Erik Knoppert wil er van alles aan doen om het buitenlandse personeel zelf te huisvesten. "Wij willen er voor zorgen, dat andere burgers daar geen last van hebben. Het is een probleem van de tuinbouw en dit zou moeten worden opgelost in het gebied van de tuinbouw. De gemeenteraad wil liever niet dat ze in de dorpskernen gaan wonen en de provincie wil het niet meer daarbuiten", zegt hij.

Knoppert heeft het kantoor- annex bedrijfspand aan de Madeweg 27A sinds vijf jaar in bezit en het staat leeg. Eerder vroeg de kwekerij al een vergunning aan voor huisvesting van arbeidsmigranten in het voormalige pand van Wonderland Entertainment aan de Monsterseweg in 's-Gravenzande. Die aanvraag werd in oktober vorig jaar door de gemeente afgewezen. Het ging daarbij om huisvesting voor 39 mensen, aan de Madeweg 27A zou een onderkomen moeten komen voor 16 mensen.