Archief

In het OchtendMagazine: giftige eieren en vervelende wespen

In het OchtendMagazine hadden we het vanmorgen over wespen, eieren, gestolen fietsen en een nieuwe fietsbrug.



Augustus: de wespenmaand. Wat kan je er tegen doen?

In de maand augustus zijn er elk jaar veel wespen. Dat kan behoorlijk vervelend zijn. We belden met tuincentrum De Carlton en vroegen hoe we ervoor kunnen zorgen dat we geen last hebben van de wespen. Er blijken complexe, maar ook hele simpele oplossingen te zijn.



Worden er in onze regio nog eieren gegeten?

Er is veel te doen over besmette eieren. Veel mensen eten even geen eieren. Wij belden een lokale poelier, die vertelde dat het aantal verkochte eieren in zijn winkel niet is afgenomen. Hij heeft certificaten waaruit blijkt dat de eieren die hij verkoopt veilig zijn.



De fietsbrug over de Hoekse Lijn is open

Goed nieuws voor de fietser in onze regio. De fietsbrug over de Hoekse Lijn is open. De brug verbindt de Maeslantkering aan de ene kant met de Bonnenpolder aan de andere kant. Je kunt er dus al overheen fietsen, maar de brug zelf is nog niet helemaal klaar. Er komt nog een dak op, vertelde Klaas de Koning van de gebiedscommissie in Hoek van Holland eerder.



Meer fietsen gestolen in Westland

Het aantal aangiftes van fietsendiefstallen in Westland is gestegen. In de eerste zes maanden van dit jaar ging het om 234 aangiftes. In dezelfde periode vorig jaar waren het 37 aangiftes minder. De kern Naaldwijk spant de kroon, met in het eerste half jaar 64 aangiftes, tegen 41 in de eerste helft van 2016. Wij gingen kijken bij fietsenmaker Jos Steenland in Naaldwijk.



Regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Er is veel commotie over eieren. Eet jij nog een eitje?