Archief
Arie de Hoog

Arie de Hoog

'Enorm veel meldingen over Amerikaanse rivierkreeft'

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft uit de regio "enorm veel meldingen" binnengekregen over locaties waar de Amerikaanse rivierkreeft voorkomt. Dinsdag werd een oproep geplaatst met de vraag om foto's en locaties van het dier door te geven. "Via sociale media nu al meer dan 500, via onze website meer dan 100", laat het Hoogheemraadschap desgevraagd weten.

"De meldingen zijn zeer bruikbaar. We verwerken ze allemaal in het onderzoek. Zo willen we in kaart brengen waar de rode Amerikaanse rivierkreeft (en andere kreeftsoorten) veel wordt gesignaleerd", aldus Cecile Seignette van het Hoogheemraadschap. "Het uiteindelijke doel is om tot een aanpak te komen om schade, veroorzaakt door de rode Amerikaanse rivierkreeft, te voorkomen."

De rode Amerikaanse rivierkreeft is ongeveer vijftien centimeter groot en leeft in rivieren en sloten. Maar het diertje kan ook gaan wandelen over het land en wegen oversteken. Deze rivierkreeft plant zich razendsnel voort en kan oevers beschadigen door gangen te graven en door waterplanten te knippen met zijn scharen.

Categorieen:
Algemeen