Archief
Archief WOS Media 1

Archief WOS Media 1

Celstraf geëist tegen hardnekkige dief

Een 33-jarige Delftenaar die herhaaldelijk op rooftocht was in het Westland heeft dinsdagmiddag 15 maanden celstraf (waarvan 5 voorwaardelijk) tegen zich horen eisen. Verder verlangt de officier van justitie bij de Haagse rechtbank, dat hij de schade aan de slachtoffers vergoedt.

De man staat onder meer terecht op verdenking van een inbraak op 12 april bij een bedrijf aan de Lange Broekweg in Naaldwijk. Hij stal daar een Mercedes-personenauto. Een week later was hij met gestolen kentekenplaten op pad en tankte hij 77 liter diesel zonder te betalen bij een benzinepomp aan de Middel Broekweg in Honselersdijk. Op dezelfde dag zou hij hebben ingebroken in een kwekerij aan de Vlietweg in Naaldwijk. Daar heeft hij enige drank gestolen.

In september vorig jaar was de Delftenaar ook al op rooftocht in het Westland. Destijds stal hij uit een bedrijfspand aan de Zwartendijk in Monster een snorfiets.

Behalve veroordeling wegens genoemde feiten, wenst de officier van justitie tevens de uitvoering van een voorwaardelijke celstraf, omdat de man binnen de gestelde termijn weer in de fout is gegaan. De uitspraak volgt over twee weken.