Archief
WOS Media 1

WOS Media 1

"Onderzoek de Voorhof voor tijdelijk gebruik"

De fractie Westland Verstandig zet alles op alles om kerkgebouw de Voorhof in Honselersdijk te behoeden van sloop. Volgens de partij ontbreekt het aan een uitgewerkt centrumplan voor het dorp, en kan de Voorhof voorlopig blijven staan.

De gemeente Westland liet woensdag nog weten, dat het gebouw tegen de vlakte gaat voor het realiseren van "een aantrekkelijk verblijfsplein". Over de inrichting gaat de gemeente in gesprek met belanghebbenden en de klankbordgroep.

Muziekvereniging Honsels Harmonie wil heel graag de Voorhof in. Volgens de club is de akoestiek in het gebouw perfect. Op dit moment repeteert Honsels Harmonie in de Rehoboth verderop in Honselersdijk, maar die ruimte is te klein voor concerten.

Westland Verstandig zal in de komende raadsvergadering van 12 september een motie indienen, waarin het college wordt opgeroepen de Voorhof voorlopig intact te houden voor de Honsels Harmonie, maar ook andere verenigingen.De Honsels Harmonie vertelde eerder deze week in WOS Nieuws over de voordelen van de Voorhof.