Archief
WOS Media

WOS Media

Honsels Harmonie wil de Voorhof in, maar mag niet

Muziekvereniging Honsels Harmonie is teleurgesteld in de gemeente Westland. De vereniging wil graag de Voorhof in Honselersdijk betrekken, maar de gemeente steekt daar een stokje voor, omdat het pand aangekocht is voor uiteindelijke sloop.

Onbegrijpelijk, zegt bestuursvoorzitter Henk van den Bos van de Honsels Harmonie. Volgens hem is de akoestiek in de Voorhof perfect. Ook andere (muziek)verenigingen zouden de Voorhof graag willen betrekken.

De gemeente laat weten, dat de Voorhof "is aangekocht met als doel te slopen, waardoor voor een eventueel hergebruik ook aanzienlijk extra kosten gemaakt moeten worden. Planvorming over de scenario's is in een afrondende fase, waardoor zich geen gelegenheid meer voordoet om de sloop van de Voorhofkerk ter discussie te stellen", aldus een ambtenaar.

De muziekvereniging noemt dat antwoord 'kortzichtig'. De Honsels Harmonie komt in de Rehoboth vooral ruimte tekort voor grote concerten. Westland Verstandig heeft intussen vragen gesteld over de situatie. De partij vindt het vooral vreemd, dat de Honsels Harmonie ruim zes maanden op een antwoord heeft moeten wachten.