Archief
Regio15

Regio15

Mislukte overval in De Lier: "hij sloeg met kettingslot op de balie"

De eigenaar van de Filmclub in De Lier heeft op Facebook zijn verhaal gedaan. De zaak werd dinsdag overvallen, maar dat mislukte. "Op een adrenaline rush na, heb ik er niets aan over gehouden", aldus eigenaar Peter Vermeer.

De mislukte overval was rond 14.25 uur. "Ik werd bedreigd met een kettingslot en waar ik eerst nog dacht aan een grap, werd het wel duidelijk dat hij serieus was toen hij ermee op de balie begon te slaan", schrijft Vermeer.

Hij vervolgt: "Ik werd echt woest. Ik heb wat scheldwoorden gebruikt die ik hier niet zal herhalen, maar op een gegeven moment wilde ik 'm echt de zaak uitwerken. Toen ik aanstalten maakte om naar 'm toe te lopen, wachtte hij dat niet af en is ie gevlucht".

De kans is groot, dat mensen in De Lier de man hebben gezien. "Ze hebben 'm 's middags al in het dorp zien lopen met z'n dikke winterjas aan, terwijl het 25 graden was". Vermeer roept die getuigen op contact te zoeken met de politie.Signalement


De politie verspreidde dinsdag een signalement van de dader. Het gaat om een licht getinte man, hij droeg een donkere camouflage jas en had een lichtkleurig petje op zijn hoofd. De man vluchtte op een blauw/zwarte scooter richting de Hoogweg. Mensen met meer informatie kunnen de politie bellen op 0900-8844.

In 2012 werd de zaak ook al overvallen.

Categorieen:
De Lier 112