Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Beachclassic Hoek van Holland - Den Helder stopt ermee

Het duurt nog even, maar op 5 november jubileert de Beachclassic Hoek van Holland - Den Helder. Saillant detail: de 25e editie van deze wielerwedstrijd over het strand wordt ook de laatste. Organisator Stichting Beachbiking Nederland trekt de stekker uit het evenement.

"De alsmaar verdergaande vergunningseisen met betrekking tot veiligheid tijdens het evenement zijn voor ons niet meer realiseerbaar en gaan tevens gepaard met steeds hoger wordende kosten", aldus Mark Kos, voorzitter Stichting Beachbiking Nederland. "Een volgende editie zou een grote beperking geven in het aantal ondersteunende voertuigen. En juist deze voertuigen, die we al minimaal inzetten, hebben een grote bijdrage bij het creëren van een veilige situatie voor zowel deelnemers als wandelend publiek."

Kos kijkt tevreden terug op de afgelopen periode. "Al jarenlang werken we met een vaste groep mensen die op vrijwillige basis het evenement organiseren. Sommigen zetten zich al twee decennia of langer in. De Beachbiking-familie heeft met onvermoeide inzet enorm veel bereikt in 25 jaar en hier zijn we heel erg trots op."

Een terugkeer van het evenement wordt echter niet uitgesloten. "Het enthousiasme is er nog steeds en we blijven mooie evenementen neerzetten. Wie weet keert HvH-DH nog eens terug", aldus Kos.

De organisatie verwacht dat de inschrijving van de laatste editie half augustus van start gaat. De wens van Kos is dat zoveel mogelijk renners die tijdens de eerste editie in 1993 van de partij waren, nu wederom aanwezig kunnen zijn of zelfs kunnen deelnemen.

Categorieen:
Hoek van Holland Sport