Archief

Van der Tak: geluidsmaatregel alleen voor feestweek 's-Gravenzande

De geluidsmaatregel die bij de feestweek van 's-Gravenzande is opgelegd, geldt niet voor de andere feestweken in Westland. Dat schrijft burgemeester Sjaak van der Tak op Twitter. Opvallend, want eerder lieten Piet Voskamp van het Oranjecomité De Lier en Danny de Zeeuw van het Zomerspektakel Maasdijk nog aan de WOS weten dat ook zij van de gemeente zich aan de geluidsmaatregel moeten houden.

Maar volgens Van der Tak is dat onzin. Hij stelt via zijn twitteraccount zelfs dat berichtgeving van AD Westland over dit onderwerp 'fake' nieuws is: "Tot op heden geldt alleen die geluidsmaatregel voor de feestweek van 's-Gravenzande vanwege een rechtszaak van een inwoner. Tot op heden niet voor andere organisatoren van de feestweken. De gemeente houdt het belang van feestweek goed in de gaten. Geen nepnieuws maken."

Beschuldiging nepnieuws

Maar daar denkt AD-journalist Bart Lelieveld (die het artikel overigens niet heeft geschreven) heel anders over. Volgens hem is er wel degelijk door de gemeente gezegd dat de geluidsmaatregel voor alle feestweken geldt: "Forse beschuldigingen (van de burgemeester red.). Vandaag zei de gemeentelijke communicatie namelijk dat (deze maatregel red.) ook voor andere feestweken geldt. Is ook andere organisaties feestweken verteld", zo schrijft Lelieveld op Twitter aan de burgemeester.

Dave van der Meer van LPF Westland lijk niet blij te zijn door de reacties van Van der Tak: "Niks nepnieuws! Organisatie Spektakel is aan het begin van de middag gebeld door een ambtenaar van de gemeente Westland. Nep-ambtenaar??" De partij heeft vragen gesteld over de maatregel.