Archief

In het OchtendMagazine: Gerrit G gaat in beroep en Lia Hofman wil de media in

In het OchtendMagazine spraken we uitgebreid over Gerrit G., de douanier uit 's-Gravenzande. Hij is veroordeeld tot 14 jaar cel en gaat in beroep. We waren bij de bijzondere zwemvierdaagse van Hoek van Holland en Lia Hofman was vanmorgen co-host. Ze wil na haar bezoek aan burgemeester van der Tak, vaker in de media verschijnen.

Gerrit G gaat in hoger beroep

De voor corruptie veroordeelde douanier Gerrit G. uit 's-Gravenzande gaat in hoger beroep. Dinsdag werd hij veroordeeld tot 14 jaar cel, voor het doorlaten van grote partijen drugs in de haven van Rotterdam. Het OM eiste eerder 16 jaar cel. Zijn advocaat, Jan-Heijn Kuipers, noemde de straf in tv-programma Jinek 'gruwelijk hoog'. Volgens Kuipers had G. geen keuze: hij werd gedwongen containers vol drugs door te laten.



De Wielerronde van 's-Gravenzande komt eraan!

De feestweek van 's-Gravenzande gaat vandaag van start met de wielerronde. Naast de wielerronde zijn er ook allerlei andere activiteiten in 's-Gravenzande. Frans van Dijk is één van de organisatoren van de wielerrondes in het Westland. Om de wielerrondes aantrekkelijk te houden, is het volgens hem belangrijk dat er ook allerlei activiteiten rondom de wielerevenementen worden georganiseerd.



Lia Hofman te gast bij WOS Radio

Lia Hofman uit Naaldwijk had een droom: ze wilde heel graag bij burgemeester van der Tak op visite. Vorige week kwam haar droom uit: ze sprak uitgebreid met de burgemeester. Nu heeft ze de smaak te pakken en wilde ze ook graag bij de WOS langskomen. Vanmorgen was ze co-host in het OchtendMagazine. Ze wil graag maandelijke bij WOS Radio aanschuiven om iets te vertellen 'over het leven'.





Zwemvierdaagse Hoek van Holland: ook kinderen die niet kunnen zwemmen kunnen meedoen

Het klinkt misschien vreemd, maar in Hoek van Holland kunnen ook kinderen die niet kunnen zwemmen, meedoen met de zwemvierdaagse. Dinsdagavond ging de vierdagse van start. Verslaggeefster Diana de Bruin was erbij.



Nieuw postsorteercentrum Den Hoorn officieel geopend

Afgelopen vrijdag is het nieuwe postsorteercentrum van DHL in Den Hoorn officieel geopend. Het complex heeft zo'n 12 miljoen euro gekost. Dagelijks zullen er zo'n 9000 pakketjes worden verwerkt. De gemeente is trots. Algemeen-directeur Ronald Leunisse van DHL Express Nederland licht de keuze voor de Harnaschpolder toe: "Het is alsof je midden in de polder zit, terwijl je in de Randstad bent. De nieuwe A4 is een fantastische ontsluiting in dit gebied, richting vliegvelden en havens".



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Westlands krijgt op 2 plaatsen 'bikescouts' voor veiliger fietsverkeer. Moeten die op meer plekken worden aangelgd?