Archief

Fietspad Middel Broekweg krijgt BikeScout

Het fietspad langs de Middel Broekweg wordt voorzien van twee signaleringssystemen, oftewel BikeScout. Op de kruispunten met de Zwethlaan en de Harteveldlaan in Honselersdijk worden lichtjes in het wegdek geplaatst die aangaan op het moment dat er een (brom)fietser aankomt. Daarmee moeten naderende auto's op tijd gewaarschuwd worden.

BikeScout maakt gebruik van een radarapparaat, waarmee de snelheid van fietsers gedetecteerd wordt. Zo kan het systeem berekenen wat de verwachte aankomsttijd van fietsers op het kruispunt is en op tijd de ledlampjes laten knipperen.

Platen in plaats van tegels

Eind 2017 worden de systemen geïnstalleerd en worden de tegels die nu op het fietspad liggen vervangen door grotere platen van 2 bij 3 meter. "De naden zullen dan om de twee meter liggen, waardoor het comfortabeler fietsen is", aldus Remco van Velzen van de gemeente Westland. "Het voordeel ten opzichte van asfalt is dat het makkelijker is om onderhoud te plegen aan kabels en leidingen die onder het fietspad liggen."

De gemeente Westland wordt verantwoordelijk voor het gedeelte tussen Kwintsheul en Wateringen; de provincie Zuid-Holland neemt de vervanging tussen Kwintsheul en Naaldwijk voor haar rekening. Verwacht wordt dat de werkzaamheden zo'n acht weken in beslag zullen nemen.

Zie hieronder een voorbeeld van BikeScout in Eindhoven