Archief

In het OchtendMagazine: zwemmen zonder zwemdiploma en drukte bij de nieuwe supermarkt

In het OchtendMagazine op WOS Radio waren we vanmorgen bij de opening van een nieuwe supermarkt in Naaldwijk, we kregen een rondleiding door het nieuwe gemeentehuis en we waren bij een groep 8 musical. In Hoek van Holland kan je zwemmen zonder zwemdiploma.

Drukte voor opening nieuwe supermarkt

Het is dinsdagochtend een drukte van jewelste met winkelkarretjes in winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. De reden: supermarktketen Dirk heeft haar eerste vestiging in Westland geopend. Daarmee is een groot deel van het voorheen leegstaande V&D-pand gevuld. Naast supermarktketen Dirk krijgt ook kledingwinkel Bristol een plek in het pand. Verslaggever Dennis van Schie nam een kijkje.



In Hoek van Holland mag je ook meedoen met de zwemvierdaagse als je niet kunt zwemmen

Het klinkt misschien wat vreemd, maar in Hoek van Holland mogen ook kinderen die niet kunnen zwemmen meedoen aan de zwemvierdaagse. Onder begeleiding van badmeesters of ouders, 'spetteren' de kinderen naar de overkant van het bad. Wij belden badmeester Wilco.



Lokale bedrijven helpen scouting na diefstal

Diverse ondernemers uit Den Hoorn hebben spullen gedoneerd aan de lokale scoutinggroep, nadat de scouts vorige week zijn beroofd van onder meer hun buitenboordmotoren. Zo hebben de 'padvinders' onder meer een slijptol gekregen, twee buitenboordmotoren en twee stroomaggregaten. Bestuurslid Dennis van der Sluis is blij.



Weer babbeltrucs in onze regio

De laatste dagen heeft de politie weer een aantal meldingen van babbeltrucs gekregen. Dat vertelde politiewoordvoerder Cor Spruijt vanmorgen op WOS Radio. De slachtoffers zijn vaak ouderen. Spruijt waarschuwt voorzichtig te zijn als de deurbel gaat en alleen open te doen als je het vertrouwt.



Groep 8 musical De Zeester groot succes

Maandagavond speelden de leerlingen van groep 8 van basisschool De Zeester uit Monster de musical 'Niet te filmen'. De uitvoering, waarbij 46 leerlingen op het podium stonden, was een groot succes. Verslaggeefster Diana de Bruijn was bij de generale repetitie en sprak een aantal musicalsterren.



Het nieuwe gemeentehuis: wij kregen een rondleiding

Wethouder Bram Meijer heeft maandagochtend de sleutel overhandigd gekregen van het nieuwe Westlandse gemeentehuis. Op 27 september is pas de officiële opening van het gemeentehuis aan de Verdilaan, waar vanaf dat moment de vergaderingen plaatsvinden. Een maand eerder, op 26 augustus, nemen de ambtenaren hun intrek in hun nieuwe stek aan de Tiendweg. Wij kregen alvast een rondleiding.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Als het aan D66 Westland ligt, komen er in Westland alleen nog maar gasloze woningen. Wat vind jij daarvan?