Archief
Signbiblio

Signbiblio

D66 Westland wil alleen nog maar gasloze nieuwbouw

Nieuwbouwwijken in Westland die vanaf nu gebouwd worden, moeten niet langer op het gasnet worden aangesloten. Dat vindt D66 Westland. In 2050 moeten alle woningen 'van het gas af'. Dat is een enorme opgave die volgens de democraten grote investeringen vergt. Daarom dient de partij dinsdag een motie in om ervoor te zorgen dat dit gaat gebeuren.

De partij redeneert dat door nu alvast nieuwbouwwoningen niet meer op het gasnet aan te sluiten, voorkomen wordt dat deze woningen over een paar jaar alsnog - tegen hoge kosten - op een duurzame energiebron moeten worden aangesloten. Daarnaast zouden investeringen in nieuwe gasnetten zich volgens de fractie niet meer terugverdienen en vervalt per 1 januari 2018 de aansluitplicht.

Vanaf 2020 mogen er vrijwel alleen nog energie-neutrale woningen worden gebouwd. D66 wil dan ook dat alle nog te bouwen nieuwbouwwoningen als zogenoemde 'nul-op-de-meter'-woningen worden gebouwd. Dat voorkomt over een paar jaar extra investeringen. De partij denkt ook dat deze woningen voor de eigenaren veel aantrekkelijker zijn vanwege de lagere energielasten.

Categorieen:
Westland Politiek