Archief
Carry Wilmink

Carry Wilmink

Geen verrassende winnaars in Kadeloop

De verhoudingen in de regionale dorpslopen zijn momenteel vrij stabiel. Als er geen bijzondere deelnemers zijn, wint Issak Berhane meestal bij de mannen en is Marlies Jongerius de vrijwel zekere eerste vrouw. De Kadeloop in Schipluiden vormde hierop zaterdag geen uitzondering.

Berhane, lid van het Haagse Sparta, voltooide de wedstrijd over 12 kilometer in 40.07 en had daarmee bijna anderhalve minuut voorsprong op zijn eerste achtervolger, Bram van Dongen (Haag Atletiek). Snelste streekloper was, net als bij de Oranjeloop in Kwintsheul, Lierenaar Arco Poot (42.50).

Nadat zij vrijdagavond samen het Westlands Kampioenschap Ploegentijdloop hadden gewonnen, stonden Marlies Jongerius, Carla Ophorst en Janna van Dijk, een goede halve dag later weer gewoon als concurrentes aan de start. Jongerius won in 45.31, Ophorst finishte in 48.03 en Van Dijk had 48.50 nodig over de 12 kilometer, die onder meer over een smal paadje langs de Vlaardingse Vaart voert.

5 kilometer

De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door Yoram Polak van het Rotterdamse PAC. Polak finishte na 15.34. Hij had daarmee 34 seconden voorsprong op Sjoerd van Marrewijk uit Kwintsheul (16.08).

Bij de vrouwen won Birgit van Son (Haag Atletiek) in 18.49. Achter haar volgden twee in 's-Gravenzande wonende atletes van Olympus '70. Isa Leen kwam na 19.04 over de streep en Ingrid le Comte finishte in 19.28.

Categorieen:
De Lier Sport