Archief
Nu eens geen concurrentes maar  als team - foto Koos Ophorst

Nu eens geen concurrentes maar als team - foto Koos Ophorst

Hardloopconcurrentes pakken samen titel

Dat het team van Ruitenburg opnieuw Westlands Kampioen Ploegentijdloop is geworden, is geen echte verrassing; opmerkelijker is de bundeling van drie 'eeuwige' concurrentes: Carla Ophorst, Marlies Jongerius en Janna van Dijk. Hun combinatie was vrijdagavond tijdens de BardeBurchtloop in Honselersdijk goed voor de titel bij de vrouwen.

Thuisloopster Carla Ophorst, van wie 33 jaar geleden in dezelfde Dijkstraat haar hardloopcarrière begon, had met succes bij de Wateringse Jongerius en de Haagse Van Dijk aangeklopt om de krachten te bundelen. Zij wonnen glansrijk op het parcours van 2 kilometer (vier keer heen en weer rennen tussen het Voorhofplein en de Valbrug), in de tijd van 7.20. Daarmee waren zij bijna een minuut sneller dan drie jonge juniores van Olympus '70 (Anna Lusthof, Frederiek Dekker en Sanna de Koning), die 8.16 lieten afdrukken.

Op herhaling

Bij de mannen ging de zege net als vorig jaar naar drie RuitenburgRunners: Arthur van Dijk, Maarten Bakker en Wesley Odenkirchen. Zij boekten de tijd van 6.12. Dit was, evenals vorig jaar, 5 seconden sneller dan het Agium-team van René de Lange. Daarbij moet de aantekening worden gemaakt, dat De Lange nu twee nieuwe ploeggenoten had: Lierenaar Arco Poot en Honselersdijker René van der Stap.

De derde plaats was voor drie gedreven rennende voetballers van SV Honselersdijk: Lars Ammerlaan, Ricardo van der Zijde en Michel Giesen. Zij lieten 6.50 afdrukken.Jeugdlopen

In totaal hadden zich 117 deelnemers voor de jeugdlopen ingeschreven. Vooral uit het oogpunt van veiligheid werd besloten, dat zowel op de 500 meter als op de 1.000 meter de jongens en de meisjes aparte wedstrijden zouden lopen over het vrij smalle parcours op de Dijkstraat.

In de categorie groep 1 t/m 4 van de basisscholen won Noa Boutkan bij de meisjes en haar broer Luuk Boutkan bij de jongens. In de categorie groep 5 t/m 8 won bij de meisjes Floortje Lusthof en bij de jongens Amar el Massoudi.