Archief

In het OchtendMagazine: Beer maakt toer door supermarkt en musical Lentiz geslaagd

In het OchtendMagazine belden we vanmorgen met een supermarkt, waar een teddybeer een tour door de winkel heeft gemaakt. Ook blikten we vooruit op Berghaven Live en we waren bij de feestweek in Honselersdijk.

Beer beleeft avontuur in supermarkt

Een knuffelbeer heeft deze week flink de bloemetjes buiten gezet in de Albert Heijn van Naaldwijk. De knuffel is gespot in de kantine, op de broodafdeling, bij de groenteschappen en achter de kassa. Maar nu wil hij/zij graag naar huis. Op Facebook staan een paar foto's van de beer met als oproep #GetBeerHomeAgain en #BrengBeerThuis. Ondanks dat het bericht massaal wordt gedeeld, is het 'baasje' nog niet gevonden. Supermarktpersoneel vond het overigens erg gezellig met deze nieuwe collega. Beer kreeg zelfs een eigen naambordje.



Berghaven Live komt eraan!

Komend weekend wordt in Hoek van Holland voor de tweede keer Berghaven Live gehouden. Het wordt een groot feest voor mensen uit Hoek van Holland en daarbuiten. Op de Koningin Emmaboulevard zijn er optredens voor jong en oud. Volgens organisator Karin Brussaard heeft een 87-jarige inwoner van Hoek van Holland gezegd zeker van de partij te zijn. De weersvoorspellingen zijn wat minder goed, maar volgens Karin klaart het zaterdagmiddag om 3 uur op.



Premiere musical Lentiz in de Naald geslaagd!

De musicalklas van het Lentiz Floracollege produceert jaarlijks musicals van hoog niveau, waarbij ook achter de schermen zoveel mogelijk door leerlingen zelf wordt gedaan: van decorbouw tot theatertechniek en van kostuumontwerp tot catering. Woensdag was de premiere, vandaag en morgen mag het publiek komen kijken in WestlandTheater De Naald. We blikten terug op de premiere met Debora Bruinen, zij is één van de hoofdrolspeelsters.



Groot feest in Ter Heijde!

De feestweken van Westland zijn in volle gang. Na Kwintsheul is het nu de beurt aan Honselersdijk en Ter Heijde. Ruim honderd ballonnen gingen woensdag in Ter Heijde de lucht in. Het programma barst ook dit jaar weer uit zijn voegen. En dat voor zo'n klein vissersdorp. Vorig jaar leek het erop dat er geen nieuwe bestuursleden gevonden zouden worden, maar dat is helemaal goed gekomen.



VitisWelzijn zoekt vrijwilligers voor allerlei functies

VitisWelzijn in het Westland heeft een grote database met vacatures voor vrijwilligers. Elke week bespreken we met Wouter drie vacatures. Er wordt deze week onder andere gezocht naar een gastvrouw, een planner en iemand die fietsen kan repareren.



Gemeenteraad praat alweer over De Leuningjes

Voor de zoveelste keer stond de toekomst van zalencentrum De Leuningjes in Poeldijk op de agenda van de Westlandse gemeenteraad. Een meerderheid van partijen wil dat de zalen Roos en Gerbera worden opgeknapt. Deze zalen zijn na de vondst van asbest in 2015 zo goed als gestript.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.