Archief

In het OchtendMagazine: begraafplaatsen onderhouden als taakstraf en grootse plannen voor Maassluis

In het OchtendMagazine op WOS Radio vertelde Peter Voskamp van LPF Westland vanmorgen dat wat hem betreft veroordeelden de begraafplaatsen moeten gaan onderhouden. We bespraken de grootse plannen van Maassluis en we waren bij het oude gemeentehuis van Maasland.

"Veroordeelden moeten onderhoud begraafplaatsen gaan doen"

Als het aan LPF Westland ligt, worden veroordeelden met een taakstraf gebruikt voor het schoonhouden van begraafplaatsen. Met name op begraafplaats Beukenhage in 's-Gravenzande is dat nodig: onkruid staat daar erg hoog. De partij vroeg dinsdagavond om actie vanuit de gemeente. Wethouder Meijer liet weten dat onkruid op graven zelf een plicht is van nabestaanden. "Als ze dat niet doen, dan worden ze aangeschreven", aldus de wethouder.



Hoe moet het verder met het oude gemeentehuis van Maasland?

Er moet een haalbaarheidsstudie komen naar de kansen voor exploitatie van het voormalige gemeentehuis en huisvesting van verenigingen en activiteiten in Maasland. Dat heeft de gemeenteraad van Midden-Delfland besloten. Wij spraken met Elly de jong (PvdA) en Ellen Snethlage (Fractie Snethlage).



Leuningjes wordt opgeknapt, maar Hart van Poeldijk gaat door met plannen Bartholomeuskerk

Dinsdagavond besloot de gemeenteraad van Westland dat de Leuningjes in Poeldijk opgeknapt wordt. Maar dat weerhoudt de initiatiefgroep Hart van Poeldijk er niet van om door te gaan met de plannen voor de Bartholomeuskerk in Poeldijk. Volgens Koos Verbeek moet de parochie de plannen wel doorvoeren.



Maassluis heeft grootse plannen

Er staat veel op het wensenlijstje van Maassluis: een kunstijsbaan, een openbaar toilet in de binnenstad, meer bloemen in de openbare ruimte, zonnepanelen op ongebruikte stukken land, gratis regentonnen, geluidsisolerende maatregelen langs de A20 en een nieuwe sporthal op De Dijk. De plannen werden dinsdagavond in de gemeenteraad gelanceerd. Maar worden de plannen ook gerealiseerd? We spraken erover met Maassluis-verslaggever Bas Booister.



Ruzie me je buren? Schakel een Vitis-buurtbemiddelaar in

Irriteer je je wel eens aan je buren? Vanaf nu zijn er zes buurtbemiddelaars in Westland beschikbaar die je kunt inzetten bij conflicten. De buurtbemiddelaars hebben net hun training afgerond en kunnen nu ingezet worden bij burenruzies. De komende tijd gaan ze op stap met ervaren buurtbemiddelaars uit Rijswijk om het vak goed onder de knie te krijgen.



Wat is lekkere wijn?

De zomer staat voor de deur en dus is het weer tijd voor de feestweken. Er zal weer heel wat bier en wijn worden gedronken. Maar wat is lekkere wijn? We vroegen het wijnkenner Aad Westdijk. Hij gaat ons in de zomer meenemen naar mooie wijnstreken.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.